Аналіз ефективності екологічної модернізації аграрного виробництва засобами нечіткого моделювання - Макаренко, П.М.; Васильєва, Н.К. (Економіка і прогнозування, 2006)
Проаналізовані принципи, завдання і стратегії екологізації аграрного виробництва в контурах інноваційної модернізації. Запропоновано економіко-математичну модель визначення ефективності диверсифікованих контактів між донорами й акцепторами аграрних інновацій в термінах теорії нечіткої логіки. Наведено результати комп’ютерної реалізації розробленої моделі на прикладі задачі екологічного використання земельних ресурсів сільськогосподарського призначення.