Архітектурна модель та формування механізму концепції управління процесами корпоративної інтеграції - Лінь, Ц. (Вісник економічної науки України, 2023)
У сучасному бізнес-середовищі, яке характеризується зростаючою конкуренцією та швидкими змінами, корпоративна інтеграція стає ключовим стратегічним інструментом для підприємств у досягненні успіху. Актуальність даної наукової статті полягає у комплексному дослідженні архітектоніки побудови та послідовності формування механізму концепції управління процесами корпоративної інтеграції.
Запропоновано детальний аналіз різноманітних аспектів управління, які виявляються критичними для успішного поєднання підприємств. Їхні дослідження ґрунтуються на теоретичних концепціях, а також на практичних випадках корпоративних об’єднань. Серед ключових аспектів, що розглядаються, зазначаються формування стратегій інтеграції, розробка ефективних процесів управління та створення механізмів контролю. Підкреслено важливість ретельного планування та впровадження цих елементів для забезпечення успішної корпоративної інтеграції.
Результати дослідження вказують на необхідність цільового орієнтування, прозорості та ефективного спілкування між всіма сторонами процесу корпоративної інтеграції. Науковий доробок є важливим доповненням до наукового розуміння проблем управління корпоративною інтеграцією та може служити цінним джерелом знань для фахівців у галузі управління, консультантів і науковців, які цікавляться цією тематикою. In today’s business environment, which is characterized by increasing competition and rapid changes, corporate integration is becoming a key strategic tool for enterprises to achieve success.
The relevance of this scientific article lies in the comprehensive study of the architecture of construction and the sequence of formation of the mechanism of the concept of management of corporate integration processes. A detailed analysis of various aspects of management, which are critical for a successful combination of enterprises, is offered. Their research is based on theoretical concepts as well as on practical cases of corporate mergers. Among the key aspects under consideration are the formation of integration strategies, the development of effective management processes and the creation of control mechanisms. The importance of careful planning and implementation of these elements to ensure successful corporate integration is emphasized.
The results of the study indicate the need for target orientation, transparency and effective communication between all parties of the corporate integration process. The scientific work is an important addition to the scientific understanding of the problems of managing corporate integration and can serve as a valuable source of knowledge for specialists in the field of management, consultants and scientists who are interested in this topic.