Іван Іванович Артеменко (Археологія, 1989)
Радянська археологічна наука зазнала тяжкої втрати. 27 квітня 1989 р. помер відомий археолог, доктор історичних наук, лауреат Державної премії Української РСР у галузі науки та техніки, заслужений діяч науки Української РСР, член-кореспондент АН УРСР, член КПРС з 1953 р. Іван Іванович Артеменко.