Фінансова стійкість підприємства: сутність і методи оцінки - Шаблиста, Л.М. (Економіка і прогнозування, 2006)
Обґрунтовано підхід до поняття фінансової стійкості як узагальнюючої якісної характеристики фінансового стану підприємства. Визначено перелік показників для експрес-аналізу фінансового стану підприємства і методи оцінки його стійкості. Аргументовано доцільність запровадження управлінського обліку і запропоновано показники оцінки фінансового стану, які слід оперативно контролювати.