Історична направленість і комплексність археологічних досліджень В.В. Хвойки - Смирнов, С.В. (Археологія, 1989)
Ім’я Вікентія Вікентійовича Хвойки— одного з фундаторів вітчизняної археології відоме не лише у нас, але й далеко за межами нашої країни. Вчений виявив і дослідиві не лише ряд важливих археологічних пам’яток, а й визначив чіткі завдання археологічної науки і методи їх розв’язання.