Про роботу спеціалізованої вченої ради Інституту археології НАН України у 1997 році - Петрашенко, В.О. (Археологія, 1998)
За звітний період спеціалізована вчена рада провела 18 засідань, на яких відбулись захисти 3 докторських та 11 кандидатських дисертацій. Відхилених докторських і кандидатських дисертацій немає.
Докторські дисертації:
Івакін Гліб Юрійович, старший науковий співробітник Інституту археології НАН України; Котигорошко В’ячеслав Григорович, старший науковий співробітник Інституту карпатознавства Ужгородського державного університету;
Скорий Сергій Анатолійович, ст. науковий співробітник Інституту археології НАН України.
Кандидатські дисертації:
Мансур Сахар Абдала Ісса, громадянка Йорданії, аспірантка кафедри історіографії, джерелознавства та археології Харківського університету; Кобаль Йосип Васильович, зав. відділом охорони пам’яток історії та культури при Закарпатському краєзнавчому музеї; Корчинський Орест Мирославович, науковий співробітник археологічної експедиції Інституту народознавства НАН України; Панишко Сергій Дмитрович, старший викладач кафедри археології та джерелознавства Волинського державного університету ім. Т. Г. Шевченка; Марченко Леонід Васильович, генеральний директор національного заповідника «Херсонес Таврійський»; Гудим-Левкович Олександр Миколайович, науковий співробітник Інституту українознавства Київського університету імені Тараса Шевченка; Циміданов Віталій Володиславович, науковий співробітник Донецького обласного краєзнавчого музею; Ткаченко Віктор Іванович, ст. інженер І категорії Інституту археології НАН України; Черних Людмила Андріївна, молодший науковий співробітник Інституту археології НАН України; Ієвлев Михайло Михайлович, інженер І категорії Інституту археології НАН України.