Гліб Анатолійович Бонч-Осмоловський (1890—1943). До 100-річчя з дня народження - Бібіков, С.М. (Археологія, 1990)
Ім’я видатного знавця первісної культури, невтомного дослідника Гліба Анатолійовича Бонч-Осмоловського в одному ряду з іменами тих, хто передчасно пішов від нас у роки Великої Вітчизняної війни. Життя Гліба Анатолійовича, який був чуйною і щирою людиною,— це наполеглива праця, це боротьба за наукову об’єктивність, це пошуки нових шляхів, нових методів, за допомогою яких поглиблюються наші знання про далеке минуле людства.