Пам’яті В.С. Драчука (Археологія, 1990)
16 серпня 1989 року передчасно — у 52-річному віці — помер Віктор Семенович Драчук, доктор історичних наук й невтомний популяризатор науки, старший науковий співробітник Інституту археології АН УРСР. В. С. Драчук працював у відділі археології Криму й більшість його наукових праць створено на кримському матеріалі.