Венчурний капітал як джерело фінансування інноваційного розвитку економіки - Лапко, О.О. (Економіка і прогнозування, 2006)
Розглянуто роль і функції венчурного капіталу при вирішенні проблем формування інфраструктури інноваційної економіки і прискорення структурних змін на користь високотехнологічних галузей. Значну увагу приділено особливостям створення і функціонування венчурних компаній в Україні; чинникам, що стримують його становлення та обґрунтуванню шляхів прискорення формування венчурного капіталу як головного джерела інвестицій у малий інноваційний бізнес.