XX республіканська конференція в Одесі (Археологія, 1990)
Проблемам сучасного розвитку археології та історії давнього населення Української РСР було присвячено наукову конференцію, що відбулася в Одесі 25—28 жовтня 1989 р. її проведено Інститутом археології АН УРСР разом з Одеським археологічним музеєм на відзнаку 150-рІчного ювілею Одеського товариства історії та старожитностей.
У роботі конференції взяли участь близько трьохсот фахівців з України та інших республік СРСР, а також НРБ.