I Граківські читання — всесоюзна конференція, присвячена пам’яті Б.М. Гракова - Гаврилюк, Н.А.; Тощев, Г.М. (Археологія, 1990)
4—9 грудня 1989 р. у м. Запоріжжі відбулася конференція, присвячена 90-річчю від дня народження відомого радянського археолога, професора Б. М. Гракова. Конференція була скликана з ініціативи Інституту археології АН СРСР, Московського державного університету, Запорізького державного університету та Запорізького краєзнавчого музею. У роботі брали участь 100 фахівців з 25 наукових центрів України, Росії та Білорусії.