Пам’яті Ірини Петрівни Русанової (Археологія, 1999)
22 жовтня 1998 р. раптово пішла з життя відома дослідниця слов’янських старожитностей, співробітник Інституту археології Російської АН Ірина Петрівна Русанова. Її діяльність тісно пов’язана з Україною. І. П. Русановою зроблено великий внесок у вивчення празько-корчацьких пам’яток. Наукові розробки дослідниці широко відомі вченим-славістам. I. П. Русанова назавжди залишиться в серцях українських колег як визначна дослідниця слов’янських старожитностей, добра і чуйна людина.