Скорый С. А. Стеблев: Скифский могильник в Поросье. - К., 1997. - 173 с. - Черненко, Є.В. (Археологія, 1999)
Основний фонд джерел з поховальних старожитностей скіфської доби у Дніпровському Лісостеповому Правобережжі складають матеріали, що походять з розкопок кінця XIX — початку XX ст.. Для об’єктивної оцінки історичної ситуації в регіоні, крім поселень, городищ та окремих поховань, велике значення мають повністю досліджені некрополі з цілком сформованими поховальними комплексами. Саме таким і є невеликий курганний могильник, розташований на правому березі р. Рось поблизу с. Стеблі в Корсунь-Шевченківського р-ну Черкаської обл. Його було досліджено 1983 р. експедицією Інституту археології під керівництвом В. І. Клочка та І.І. Артеменка. Дані про цей могильник з'являлися в окремих коротких статтях. Вони викликали значний інтерес у фахівців. Саме тому монографічне дослідження матеріалів розкопок поблизу Стеблева, підготовлене С. А. Скорим, видається більш ніж своєчасним.
Наведені зауваження ніякою мірою не можуть вплинути на високу оцінку такої своєчасної і потрібної праці. Безумовно, вона є помітним явищем у скіфології. На жаль, книгу видано дуже обмеженим тиражем коштом автора.