Науковий семінар з питань гравету України - Кухарчук, Ю.В. (Археологія, 1999)
17—18 лютого 1999 р. в Інституті археології НАН України на базі відділу археології кам’яного віку пройшов науковий семінар з питань гравету й епігравету України. Семінар розглядався як підготовчий етап вітчизняних фахівців з даної проблематики до міжнародної конференції в Яссах (Румунія) «Транскарпатські зв’язки пізнього палеоліту», що мала відбутися під егідою UISPP восени 1999 р, У запрошеннях, розісланих археологам ряду міст України й Молдови, пропонувалося акцентувати увагу у доповідях на етнічному аспекті проблеми.
Участь у семінарі, окрім співробітників відділу археології кам’яного віку, археологічного музею ІА НАНУ, взяли фахівці кафедри археології Київського університету імені Тараса Шевченка, музеїв та інших наукових установ Харкова, Донецька, Луганська, Львова.