Економічна теорія й економічна політика в трансформаційному суспільстві - Єщенко, П.С. (Економіка і прогнозування, 2006)
Розглянуто основні напрями економічної теорії, що спрямовуються на трансформацію постсоціалістичних країн. Зроблено детальний аналіз їх концепцій. Обґрунтовується необхідність переходу на нову парадигму соціально-економічних відносин, роль політики в цьому.