Національний капітал України: оцінки й тенденції - Шумська, С.С. (Економіка і прогнозування, 2006)
Представлено методологію та кількісні розрахунки перших спроб оцінювання капіталів України, здійснених у 1923–1924 рр. Зроблено кількісні оцінки реального капіталу України за видами економічної діяльності та у територіальному розрізі за 2000–2005 рр. Наведено результати розрахунків інтелектуального та фінансового капіталів України, а також представлено варіантні розрахунки національного капіталу України у 2005 р.