Складна доля археолога (до 85-річчя Євгена Володимировича Веймарна) - Піоро, І.С. (Археологія, 1990)
2 листопада 1990 року виповнилося 85 років відомому радянському вченому, одному з визначних фахівців у галузі середньовічної археології Криму Є. В. Веймарну, в минулому— старшому науковому співробітникові Інституту археології АН УРСР. Його життя тісно пов’язане із становленням радянської археологічної науки з усіма його труднощами і навіть трагічними ситуаціями. Євген Володимирович — людина складної, долі. Проте він і донині зберіг досить-таки унікальні для нашого часу риси характеру: чесність і принциповість, вимогливість і доброзичливість, незламну волю і сувору самодисципліну. Ці якості Євген Володимирович одержав у спадщину від своїх предків — прибалтійських німців, дворян з о. Езель, які від .часів Петра І перебували на російській військовій службі. Прапрадід Євгена Володимировича героїчно загинув у бородінській битві, дід був поранений під Плевною 1877 р.