Оцінка потенціалу сільськогосподарських земель України за методологією агроекологічного зонування ФАО - Міщенко, Н.М.; Гуменюк, К.В. (Економіка і прогнозування, 2006)
Зважаючи на актуальність завдань природно-сільськогосподарського районування України, викладено основні принципи методології агроекологічного зонування для оцінки продуктивності землі, опрацьованої ФАО1. Надані попередні результати оцінки вітчизняного агропотенціалу, що були отримані у рамках співпраці Інституту економіки та прогнозування НАН України з Міжнародним Інститутом прикладного системного аналізу (Австрія).