Радянсько-американський семінар палеолітознавців - Кротова, О.О. (Археологія, 1990)
З 10 по 23 липня 1989 р. в Радянському Союзі відбувся радянсько-американський семінар «Проблеми культурної адаптації за доби верхнього палеоліту (за матеріалами Східної Європи і США).
Програма семінару складалася з триденного симпозіуму у м. Ленінграді та екскурсій до найбільш відомих пізньопалеолітич-них пам’яток Європейської частини СРСР.
У семінарі брали участь 9 американських, 1 англійський та понад 20 радянських палеолітознавців.