Проблеми дослідження античного та середньовічного Херсонеса - Золотарьов, М.І. (Археологія, 1990)
1988 р. минуло сто років від початку ре-гулярних розкопок Херсонеса, що були запроваджені Археологічною Комісією. Ювілей був відзначений науковою конференцією, організаторами якої виступили Херсонеський Державний історико-архео-логічний заповідник, Ленінградське відділення Інституту археології АН СРСР та Інститут археології АН УРСР. У роботі конференції, яка відбулася в Херсонесько-му заповіднику 28 вересня — 1 жовтня 1988 р., брали участь понад 100 вчених з наукових установ Москви, Ленінграда, Києва, Одеси, Саратова, Сімферополя, Ростова, Севастополя та інших міст. Тематика доповідей визначалася назвою конференції: «Проблеми дослідження античного та середньовічного Херсонеса».