Історія та археологія Нижнього Подунав’я - Буйських, С.Б.; Гудкова, О.В. (Археологія, 1990)
2—4 листопада 1989 р. в м. Рені Одеської області відбувалася науково-практична конференція «Історія та археологія Нижнього Подунав’я», присвячена пам’яті уродженця цього при дунайського міста професора Арістіда Івановича Доватура (1897—1982).