Методи визначення оптимальних виробничих програм за фінансовими критеріями розвитку підприємства - Іщук, С.О. (Економіка і прогнозування, 2006)
Запропоновано методи визначення оптимальних обсягів виробництва за критеріями максимізації чистого прибутку і рентабельності продукції підприємства. За результатами розрахунків, проведених за допомогою розроблених моделей для промислових підприємств Львівської області, доведена методологічна різниця між абсолютним і відносним критеріями ефективності.