Archeologia polski Srodkowowschodniej.— Lublin — Chelm—Zamosc, 1996.— T. I.— 1977.— T. II. - Березанська, С.С.; Сегеда, С.П. (Археологія, 1999)
1996 р. Люблінське відділення Наукового товариства польських археологів започаткувало нове археологічне видання — щорічник «Археологія Центрально-Східної Польщі», головним редактором якого є відомий фахівець-археолог Ян Гурба. Завданням цього видання є надання швидкої якомога повної інформації про археологічні дослідження на теренах п’яти південно-східних воєводств: Б’яльсько-Подляського, Хелмського, Люблінського, Тернобжезького та Замойського, частина котрих межує з Україною. Рецензія надає характеристику найважливіших результатів представлених досліджень. Переважна більшість публікацій присвячена пам’яткам тих регіонів, які межують з Україною та Білоруссю. Вони так чи інакше стосуються історико-культурної проблематики Східної Європи. Враховуючи цю обставину, можливо, було б доцільним подавати резюме не тільки англійською, а й принаймні однією із східнослов’янських мов. Таке одне з побажань автора.