До 60-річчя Валентини Миколаївни Корпусової (Археологія, 1999)
9 листопада 1999 р. виповнилося 60 років відомій дослідниці археологічних пам’яток України — Валентині Миколаївні Корпусовій.
Ще в студентські роки В. М. Корпусова брала участь у розкопках пам’яток Криму, де зробила перше археологічне відкриття —-Скалистинський могильник IV—VIII ст. н. е. (1958 р.). 1960 р. в Новобудовній експедиції під керівництвом Д. Т. Березовця провела самостійне дослідження Салтівського могильника.
Працюючи в Інституті археології НАН України вона брала участь у 34 експедиціях у багатьох регіонах України. Коло її наукових інтересів сягає від доби бронзи до пізнього середньовіччя. Особливе місце в археологічній діяльності займає систематичне вивчення античних пам’яток, зокрема некрополів Золоте, Заморське, Фронтове та поселення Осовини у Східному Криму. Підсумком цих робіт стала кандидатська дисертація на тему «Некрополі сільського населення Європейського Боспору (II ст. до н. е.— IV ст. н. е.)».
В останні роки В. М. Корпусова приділяє значну увагу питанням основних ступенів розвитку стародавнього керамічного виробництва на України. Спільно з геохіміками та геологами нею було розроблено геохімічну методику вивчення стародавньої кераміки з метою її класифікації за центрами виробництва.
Колеги і друзі Валентини Миколаївни Корпусової щиро вітають її з ювілеєм і зичать міцного здоров’я і подальших творчих і наукових надбань.