До 60-річчя Анатолія Дмитровича Пряхіна (Археологія, 1999)
Анатолій Дмитрович Пряхін - провідний російський археолог. Шлях до археології почався для Анатолія Дмитровича на історико-філологічному факультеті Воронезького державного університету з участі у гуртку археології, яким керувала тоді Г. М. Москаленко — знаний археолог-славіст.
Науковий доробок Анатолія Дмитровича налічує вже понад 400 праць, серед яких 13 монографій. Його експедиційні дослідження не обмежуються теренами Східної Європи. У складі археологічних та етнографічних експедицій він працював у басейні р. Нігер в Африці та на р. Ганг в Індії, на розкопках Синташтинського городища в Заураллі.
А. Д. Пряхін зустрічає свій ювілей сповненим творчих сил і задумів. Побажаємо йому успішного їх здійснення та міцного здоров’я!