Слов’янські матеріали з Канівського Подніпров’я - Петрашенко, В.О.; Циндровська, Л.О. (Археологія, 1999)
З ім’ям В. Хвойки нерозривно пов’язане Канівське Подніпров’я, де дослідник відкрив один з перших могильників полів поховань поблизу с. Зарубинці, що дав назву зарубинецькій культурі, матеріали якої пов'язані з праслов'янським світом. Саме цій культурі В. Хвойка відводив роль зв’язуючої ланки між скіфським і слов’янським світом, що знаходить підтвердження в сучасних наукових розробках. У статі публікуються слов’янські матеріали, отримані під час розкопок багатошарових поселень поблизу с. Григорівна та Бучак Канівського р-ну Черкаської обл. та унікальні знахідки, знайдені А. Б. Петропавловським із розмиву культурних шарів цих поселень.