Ф.І. Камінський — дослідник пам’яток археології Полтавщини - Супруненко, О.Б. (Археологія, 1991)
Ім’я Федора Івановича Камінського (1845—1891), одного з піонерів вивчення пам’яток найдавнішого минулого нашої Батьківщини, відоме лише фахівцям археологам. Хоча скромний педагог і бібліотекар був автором не тільки яскравих археологічних відкриттів всеросійського масштабу, а й проявив себе як історик і філолог, одержимий збирач і талановитий музейний працівник.