Карло Васильович Болсуновський (1838—1924) - Кучерук, О.С. (Археологія, 1992)
Жодна радянська енциклопедія чи довідник не подає про К. В. Болсуновсь кого будь-якої Інформації, хоча в історичній літературі посилання на його праці не поодинокі, бо за своє довге життя він видрукував більше тридцяти праць, не враховуючи статей в періодиці і збірках; зроблені ним висновки і припущення, висунуті гіпотези одними вченими приймаються, іншими заперечуються, але можна твердити — К. В. Болсуновський був першим у вивченні багатьох питань, його праці були відправними для подальших досліджень. Історик, археолог, нумізмат, колекціонер, піонер музейної справи на Україні, він залишився в тіні своїх більш відомих сучасників.