Трипільські поселення на Черкащині - Шмаглій, М.М.; Відейко, М.Ю. (Археологія, 1992)
Для визначення ролі та походження великих трипільських поселень важливим є вивчення їх найближчої округи. Без детального розгляду топографії, планування, системи розташування, роз-в'язання питань відносного датування пам’яток неможливо реконструювати історичну картину їх співвідношення. Нами проведено розвідки понад 20 поселень навколо Майданецького, серед яких є пам’ятки раннього, середнього, пізнього трипілля та перехідних ступенів.