Хронологія і будівельна історія садиби наділу 26 на Гераклейському півострові - Туровський, Є.Я. (Археологія, 1992)
Автор розкопок дійшов важливого висновку, що будівельний комплекс пам'ятки належить двом різночасовим садибам: рештки більш пізньої частково перекривають залишки ранньої садиби. Наведемо в загальному вигляді висновки С. Ф. Стржелецького з хронології пам'ятки.