Доля Михайла Рудинського - Граб, В.І.; Супруненко, О.Б. (Археологія, 1992)
Михайло Якович Рудинський <1887—1958) широко відомий в Україні та за її межами як талановитий спеціаліст в галузі первісної археології, мистецтвознавства, видатний організатор науки, пам’яткоохоронець, музеєзнавець. Інтерес до долі, наукового та творчого життя дослідника не вщухає. Свідченням цього є не тільки вихід у світ ряду публікацій до святкування 100-річчя з дня народження вченого, але й після його ювілею, коли впродовж п’яти років з’явилося близько двох десятків праць, присвячених життю та науковому доробку видатного українського археолога. Слід зазначити, що декілька робіт вийшли раніше, авторами їх були його рідні, колеги, учні Михайла Яковича, краєзнавці.