Про роботу спеціалізованої Вченої ради для захисту докторських дисертацій при Інституті археології АН України у 1992 р. - Петрашенко, В.О. (Археологія, 1993)
Постановою Кабінету міністрів України за № 257 від 20 травня 1992 р. створено ВАК України і затверджено Положення про порядок присудження наукових ступенів і наукових звань України. У відповідності з цим Положенням спеціалізована Вчена рада при Інституті археології проводила захист докторських і кандидатських дисертацій за спеціальністю — археологія.