До 90-річчя Тетяни Сергіївни Пассек - Мовша, Т.Г. (Археологія, 1993)
В серпні нинішнього року Тетяні Сергіївні Пассек — доктору історичних наук, лауреату Державної премії, виповнилося б 90.
Визнана, всесвітньовідома вчена, знавець давньоземлеробських енеолітичних культур Південно-Східної Європи — глава трипіллязнавства — готувала до друку напередодні свого 65-річчя ще одну важливу працю, присвячену перлині раннього Трипілля поселенню Флорешти. Але їй не судилося бути завершеною.