Митрадат VI Евпатор и народы Северного Причерноморья - Хайнен, X. (Археологія, 1993)
В статье рассматриваются некоторые аспекты взаимоотношений Митрадата VI Евпатора с северопричерноморскими народами: значение скифов и их соседей в пропаганде политики понтийского царя, роль отдельных представителей народов Северного Понта в осуществлении его политических целей и т. д. У статті, на основі античних писемних джерел розглядаються деякі аспекти взаємовідносин Мітрадата VI Євпатора з північнопричорноморськими народами: значення скіфів та їх сусідів у пропаганді політики понтійського царя, роль окремих представників народів Північного Понту у здійсненні його політичних цілей. Antique written sources are used as a basis for analysis of some aspects of interrelations which existed'between Mitridatus the Sixth Eupatorus and peoples who lived in the Northern Black Sea territories. These aspects include: the significance of the Scythians and their neighbours in the support of the policy by the Pontian tsar, the part played by some representatives of the Northern Pont peoples in implementation of his political vistas.