Кизил-кобинське поселення Карагач у Криму - Колотухін, В.О.; Пуздровський, О.Є. (Археологія, 1993)
У 1981 р. при вибірці котловану під очисні споруди за 1,5 км на північний схід від села Кизилівка (Карагач) Сімферопольського району Кримської АР було зруйновано поселення, розташоване на надзаплавній терасі правого берега р. Алыча. Його площа становила близько 1 га. З півночі і заходу поселення обмежували гірські схили, зі сходу — річище пересихаючого струмка.