Українська археологія в листуванні Д.Я. Самоквасова - Щавельов, С.П. (Археологія, 1994)
До уваги читачів пропонуються документальні матеріали, що доповнюють узагальнюючу публікацію журналу про Д. Я. Самоквасова (1843—1911). В ній, нагадаємо, відзначені основні віхи життя та діяльності цього різнобічного вченого, видатного археолога. Його внесок у пошуки, вивчення, охорону і популяризацію пам’яток історії та культури на українській землі важко переоцінити.