Нові дані про східні зв’язки Трипільської культури - Палагута, І.В. (Археологія, 1994)
Уточнити хронологічні рамки контактів трипільських племен з носіями ДДК дозволяють матеріали, зібрані внаслідок обстежень, проведених у 1987—1988 рр. в зоні затоплення Кременчуцького водосховища у Золотоніському та Чорнобаївському районах Черкаської обл.