Мошанецький скарб бронз кімерійського типу з Середнього Подністров’я - Смирнова, Г.І.; Войнаровський, В.М. (Археологія, 1994)
Дуже нечисленна група бронзових виробів кімерійського кола в Прикарпатському Подністров’ї нещодавно поповнилася ще одним скарбом. У 1991 р. за 1 км на північ від с. Мошанець Кельменецького району Чернівецької обл. в урочищі "Над Дністром", на дні р. Дністер, тимчасово оголеному внаслідок технічного зниження рівня води в Дністровському водосховищі, було знайдено скарб бронзових речей, представлених здебільшого предметами кінського спорядження.