Наукова конференція «Проблеми історії та археології України» - Ручинська, О.А.; Литовченко, В.В. (Археологія, 2000)
З 21 по 23 жовтня 1999 року в Харківському національному університеті відбулася III наукова конференція «Проблеми історії та археології України». У роботі конференції взяли участь більше 80 фахівців, які представляли академічні центри, вищі навчальні заклади, музеї, історико-культурні заповідники, державні установи з охорони пам’ятників історії та культури Харкова, Києва, Москви, Санкт-Петербурга, Азова, Артемівська, Бєлгорода, Вінниці, Воронежа, Донецька, Луганська, Мелітополя, Полтави, Севастополя, Сімферополя, Сум. Робота конференції проходила по наступних секціях: «Неоліт — бронзовий вік», «Ранній залізний вік», «Античний світ», «Слов’яни та Київська Русь» та «Візантія, Хазарія і кочовики».