Від редколегії (Археологія, 2000)
Цей розділ журналу присвячено світлій пам’яті талановитого вченого Василя Івановича Бідзілі. Його наукові здібності проявилися у багатьох галузях археологічної науки. Зокрема, сучасні дослідження з історії Скіфії, ранніх слов’ян неможливо уявити без його праць.