Археологія в Інтернеті. Пошук інформації - Відейко, М.Ю. (Археологія, 2000)
Всесвітня інформаційна мережа Інтернет нині привертає увагу не тільки науковців, які працюють у галузях природничих наук, але й традиційно далеких від обчислювальної техніки гуманітаріїв. Археологи, які десятиліття тому використовували персональний комп’ютер переважно як друкарську машинку, за останні роки зуміли створити інформаційні ресурси, що можуть багато в чому позмагатися з традиційними періодичними виданнями, монографіями, архівами, бібліотеками, музеями та фондосховищами. Число археологічних сторінок в Інтернеті нині таке велике, зараз неможливо описати їх всі. Пошук потрібної інформації стає не менш складною справою, ніж самі археологічні розкопки.
Дана публікація має на меті показати певні орієнтири, познайомити з археологічними ресурсами, надати корисні поради, які дозволять знайти потрібну інформацію.