Светильники с острова Березань в собрании Государственного Исторического музея (Москва) - Журавлев, Д.В.; Хршановски, Л. (Археологія, 2003)
Статья посвящена публикации светильников архаического и раннеклассического времени с острова Березань, хранящихся в собрании Государственного Исторического музея. Статтю присвячено публікації світильників з острова Березань, які зберігаються в Державному Історичному музеї в Москві. Це частина колекції, подарованої в 1910 р. Одеським товариством історії і старожитностей з розкопів Е. фон Штерна 1908 р. Більшість світильників можна зарахувати до іонійського виробництва і датувати від першої половини VI ст. до н. е. до межі VI—V ст. до н. е. This short article deals with publication of lamps from island of Berezan’ which are kept in the collection of the State Historical Museum in Moscow. There is a part of the collection excavated by
E. von Shtern in 1908, which was presented by the Society of History and Antiquities of Odessa in 1910. The main part of lamps belong to Ionic manufacturing and can date from the first half to the turn of the 6th century BC.