В.В. Хвойка — дослідник старожитностей Придніпров’я - Абашина, Н.С. (Археологія, 2003)
В.В. Хвойка збагатив археологічну науку України, відкривши цілий ряд нових культур. Його наукова спадщина значна і важлива. Наукові праці В.В. Хвойки донині привертають увагу спеціалістів. Матеріали, здобуті під час досліджень досі є цінним джерелом для вчених, які висвітлюють стародавню історію півдня Східної Європи.