Археологічна колекція передскіфського та скіфського часів у фондах заповідника «Чигирин» - Полтавець, В.І. (Археологія, 2003)
У публікації охарактеризовано колекцію передскіфського і скіфського часів у фондах НІКЗ «Чигирин», створеного у 1989 році: історія і джерела формування колекції, її склад, деякі знахідки зі старих і нових надходжень, що не були опубліковані. В публикации представлены не опубликованные ранее находки предскифского и скифского времени, хранящиеся в научных фондах НИКЗ «Чигирин» и его филиалах; приводятся сведения о составе и происхождении коллекций этих периодов. This publication introduces to the unpublished finds dating from the pre-Scythian and Scythian time which are had custody in the scientific archives of the National Historical and Cultural Preserve of Chygyryn and its branches; the article also deals with the data of content and history of forming of collections of artifacts dating to these periods.