Міжнародна наукова конференція з античної ландшафтної археології - Буйських, С.Б. (Археологія, 2004)
31 серпня — 3 вересня 2003 р. у м.Орхус (Данія) відбулася міжнародна наукова конференція «Chora, catchment and communications. The present state and future prospects of landscape archaeology in the Black Sea region» («Xopa, територія і комунікації. Сучасний стан та майбутні перспективи ландшафтної археології Чорноморського регіону»). Вона була присвячена актуальним питанням сучасних теоретичних, методичних і практичних засад щодо вивчення взаємодії природи й античного суспільства на прикладі «археологічних ландшафтів» сільських територій давньогрецьких держав (переважно Надчорноморщині).