Спогад про Едуарда Альбертовича Балагурі - Березанська, С.; Черняков, І. (Археологія, 2004)
26 січня 2004 р. на 73 році життя не стало доктора історичних наук, професора Ужгородського національного університету, члена Вченої Ради з захисту дисертацій Інституту археології НАН України Едуарда Альберто-вича Балагурі.