Слово прощання з Анною Іванівною Мелюковою - Скорий, С.А.; Бессонова, С.С.; Черненко, Є.В. (Археологія, 2004)
Сумна звістка надійшла до нас із Москви від російських колег. 7 березня, напередодні світлого жіночого свята, пішла з життя Анна Іванівна Мелюкова — доктор історичних наук, визначний скіфолог, видатний археолог сучасності.