Центральна Україна за доби класичного середньовіччя: студії з історії XIV ст. - Моця, О.П. (Археологія, 2004)
Рецензія на книгу: Центральна Україна за доби класичного середньовіччя: студії з історії XIV ст. / НАН України. Інс-т історії. Наук. ред. Ф.М. Шабульдо; Упор. О.Д. Брайченко. К., 2003. - 140 с. Рецензований збірник статей присвячений вивченню ще одного мікрорегіону — району смт Торговиця на р. Синюсі (на Кїровогралщині), та політичної події, що пов'язана з ним — знаменитої битви біля Синіх Вод 1362 р., коли Велике князівство Литовське завдало відчутного удару Золотій Орді и створеній нею системі власного панування у Східній Європі.