І. А. Антонова і археологічне дослідження Херсонеса - Шацко, Г.О. (Археологія, 2000)
Покинула світ людина, яка хотіла дарувати життя славетним стінам Херсонеса і донести до нащадків історію дивовижного міста півдня сучасної України, яке по праву зветься перлиною античного світу. Справа Інни Анатоліївни Антонової буде продовжена. Протягом багатьох років поряд з нею працювали люди, які люблять і вболівають за долю цієї надзвичайної пам’ятки історії. Починаючи від 1984 р. з І. А. Антоновою на розкопках цитаделі постійно працювала С. М. Сухініна. В різні роки спільні археологічні і наукові дослідження І. А. Антонова проводила з Л. О. Рижовою (Аркадовою), А. І. Романчук, С. Б. Сорочаном, В. М. Зубарем та багатьма іншими вченими. Саме ці люди щонайперше мають продовжити археологічні дослідження та наукове вивчення цитаделі античного Херсонеса і середньовічного Херсона — справу, якій до останнього свого подиху віддала життя Інна Анатоліївна Антонова.