Бубенок О. Б. Ясы и бродники в степях Восточной Европы (VI — начало XIII вв.). К.: Логос, 1997. — 224 с. - Майко, В.В. (Археологія, 2000)
Рецензується монографія О. Б. Бубенка, в якій автор намагається простежити історію іраномовної частини середньовічного степового населення упродовж майже 700 років.
Незважаючи на ряд суперечливих висновків в монографії, автор рецензії позитивно оцінює комплексний аналіз писемних, археологічних і лінгвістичних джерел; використання широкого кола етнографічних джерел, що стосуються іраномовної частини населення південноруських степів у період середньовіччя.